Auping brengt slimme bedbodems uit

Auping brengt onder de noemer Smart base slimme verstelbare bedbodems uit. De verstelfunctie wordt gebruikt om een zetje te geven aan snurkende slapers. Ook kan het verstellen gebruikt worden als wekkerfunctie.

De slimme bedbodems van Auping werken met een Auping Connect-apparaatje. Dat wordt gemonteerd onder de bedbodem en is te bedienen via een telefoon of tablet. De bijbehorende Auping Connect-app meet het geluid en kan zo detecteren of iemand snurkt. Bij gebruik van de anti-snurkfunctie wordt het ruggedeelte van de spiraalbodem even bewogen, of komt het hoofdeinde van het bed iets omhoog als er gesnurk wordt gedetecteerd. Die beweging moet ervoor zorgen dat de luchtwegen van de snurker zich openen en die weer vrij kan ademen. Auping mikt met de functionaliteit op koppels die samen slapen en last hebben van elkaars gesnurk.

De verstelbare bodem kan ook gebruikt worden als slimme wekker. Het Auping Connect-apparaatje meet daarbij binnen een ingestelde periode van 30 minuten het moment waarop de gebruiker het lichtst slaapt. Op dat moment gaat het hoofdeinde een stukje omhoog. Volgens Auping zijn de Smart base-bedbodems in combinatie met de Homey Hub van Athom te koppelen aan andere slimme apparaten. Ook is er integratie mogelijk met Google Assistent en Amazon Alexa. Bij een koppeling met die assistenten is er geen telefoon of tablet meer nodig om de functies te gebruiken.

Auping biedt drie Smart base-bedbodems aan. Het topmodel heeft een elektrisch verstelbaar rugdeel, voetendeel en hoofdeinde en kost 1645 euro. De andere versies zijn goedkoper en hebben minder verstelfunctionaliteit.

Smart base 3M Smart base 2M Smart base 1M
Verstelbaar rugdeel Ja Ja Ja
Verstelbaar voetendeel Ja Ja Nee
Verstelbaar hoofdeinde Ja Nee Nee (handmatig)
Prijs 1645 euro 1205 euro 765 euro

Alle Auping matrassen zijn veilig

Er is geen verontreinigd PU-schuim verwerkt in Auping producten en de waardes in het schuim zijn niet schadelijk voor de gezondheid.

Maandag 9 oktober, is er een probleem geconstateerd met leveringen van BASF Ludwigshafen aan fabrikanten van PU-schuim. PU-schuim wordt gebruikt als een van de onderdelen in het produceren van matrassen. In eerste instantie meldde BASF dat de hoeveelheid DCB (Dichloor Benzeen) in de grondstoffen voor PU-schuim te hoog waren en daardoor vermoedelijk schadelijk voor de gezondheid. Inmiddels is bekend geworden dat de waardes in het schuim beneden de grenswaarde vallen en dus veilig zijn.

Naar aanleiding van de berichtgeving heeft Auping onmiddellijk alle toeleveringen van schuim onderzocht. Daaruit bleek dat Auping geen PU-schuim heeft ontvangen met de verontreinigde grondstoffen van BASF. Alle Auping matrassen zijn dus veilig.

Als familiebedrijf in Deventer investeren wij voortdurend in duurzaamheid en laten wij laten al onze grondstoffen en materialen zorgvuldig controleren door EPEA (Environmental Protection Encouragement Agency), zodat jij veilig en gezond van onze producten kan genieten.

Aanbevolen bedrijven

Zetels kiezen

Waarom kiezen voor De Rore?

Unieke aanpak door verkoop van eigen merk en bekende designmerken
Deskundig advies en kwaliteitsvolle service
50 jaar ervaring en vakmanschap
Goed ergonomisch zitcomfort aangepast aan uw wensen
Duurzame kwaliteit tegen een correcte prijs

 

Natuzzi zetels modellen

Natuzzi zetels en salons kan u terug vinden in het ruim assortiment van Meubelen Torrekens. Kom langs en verwen jezelf met hoogwaardige materialen en duurzaamheid

Camerabewaking  online

Camerabewaking beschermt jouw woning of handelspand tegen inbraak en diefstal. Installeer een bewakingscamera op strategische plaatsen. Een derde oog, preventief en regressief. Wij installeren verschillende merken beveiligingscamera’s. Ze zijn allemaal getest op duurzaamheid en beeldkwaliteit, jouw garantie op meer gemoedsrust.